Lajme

Raci: Asociacioni një etnik ka vdekur

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
12:24 / 30 March 2023

Analisti politik Gazmir Raci, hodhi poshtë mundësinë e krijimi të një Asociacioni një etnik.

Raci tha se Gjykata Kushtetuese ka vlerësuar se s’mund të ketë mekanizëm që i shëben veç një komuniteti.

“Serbia e ka kërkuar gjithmonë dhe emërtimi ka qenë “për serbët””, tha Raci.

“Por, kjo e krijon një mundësi të grupimit të ri të komunave me komunitete jo shumicë. Do të jetë në harmoni të plotë me aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese”, tha ai.